ОСТАННІ НОВИНИ

Трускавець запрошує на кінофестиваль «Корона Карпат»

|

У Трускавці  вп’яте кінофестиваль «Корона Карпат»  відкриватиме для глядачів прекрасний світ кінематографу. Кіномистецтво об’єднає цьогоріч у своєму дружньому мистецькому колі щирі і відкриті серця, щоб в черговий раз ствердити красу кіно, і, звісно, значну частину кінопрограми присвятить питанням військового вторгнення на українські терени. Про це Львівському порталу повідомили організатори фестивалю.   

В програмі 5-го Трускавецького міжнародного кінофестивалю телевізійних фільмів «Корона Карпат»:

• Показ 12 конкурсних фільмів.

• Благодійна програма, яка включає в себе показ українських фільмів патріотичного спрямування у містах Львів, Трускавець та смт. Східниця, а також у військових частинах регіону, для збору коштів сім’ям, які втратили родичів в зоні АТО.

• Закладення бронзової плити на Алеї кінослави українському фільму переможцю фестивалю 2013 р. «Хайтарма», режисера Ахтема Сейтаблаєва.

• Проведення щорічної творчої зустрічі в Спеціалізованій школі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату м. Борислав.

• Ретроспективний показ фільмів Юрія Іллєнка, таких як «Криниця для спраглих»; «Білий птах з чорною ознакою»; «Молитва за гетьмана Мазепу».

• Проведення круглого столу, метою якого є  розробка і згодом затвердження  концепції  розвитку української кіногалузі, яка потребує на цьому етапі серйозних змін. Запрошено Голову спілки кінематографістів Угорщини Ласло Лугаши, який став реформатором галузі, після обрання Угорщиною напрямку вступу в члени Євросоюзу. Ведуться перемовини з грузинськими та прибалтійськими кінематографістами, які сьогодні впроваджують успішні реформи своїх кіногалузей.

• У цих реаліях, коли Крим, де проходило багато кінознімальних процесів, тимчасово недоступний, адміністрація кінофестивалю започатковує перемовини Державного агентства України з питань кіно з Львівською державною адміністрацією та іншими зацікавленими установами з питань сприяння створення на базі Львівської області площадки для виробництва кінопродукту, використовуючи карпатські ландшафти як локації. В рамках кінофестивалю «Корона Карпат» заплановано ознайомчі поїздки для учасників по різнопланових ландшафтних та історичних місцях регіону.

 Засновники фестивалю – Міністерство культури України, Державне агентство України з питань кіно, Національна Рада України з питань телебачення та радіо, Національна Спілка кінематографістів України, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада,  Трускавецька міська рада та громадська організація «Кінофестиваль  «Корона Карпат» – оцінюють конкурсні фільми завдяки професійному міжнародному журі у складі фахівців кіно, телебачення, культурологів, філологів, мистецтвознавців, а також видатних громадських діячів

28 листопада, о 15:00 год. у ресторані «Дель Песто» (Львів, вул. Костюшка, 6)  відбудеться зустріч з улюбленими акторами, гостями  кінофестивалю «Корона Карпат».  

Фото: xn--29-jlc9a.xn--p1ai 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *