ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники целюлозно-паперового комбінату блокували трасу «Київ – Чоп» (фото)

|

Сьогодні, 26 листопада, у селі Угерсько, неподалік міста Стрий, з 10 години ранку працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату блокували проїзд міжнародною трасою «Київ – Чоп». Про це Львівському порталу повідомили у «Правому секторі» Львівщини.

Кілька сотень працівників протестували проти закриття та доведення до банкрутства цього підприємства. На якому працює три тисячі людей.

 

Працівники підприємства влаштували своєрідний флешмоб – круговово ходіння по пішохідних переходах.

 

За словами голови профспілкової організації Жидачівського ЦПК Степана Шминеця, підприємство штучно доводять до банкрутства.

 

«Найрентабельніший цех, в якому  виготовляли паперові лотки для яєць, закрили. Наші птахофабрики впали на коліна – не має потужностей. Обладнання з Жидачева вивезли тихенько, під Житомиром поставили, там воно гниє і не працює. У той час, Європа відмовляє нашим виробникам яєць, тому що вони хочуть продукцію тільки в паперовій прокладціЛюди доведені до відчаю. Близько тисячі працівників з серпня не отримують зарплати. Усі вони мають сім’ї», – розповів він.

 

Голова проффствлки також додав, що що на підприємство неодноразово навідувалася людина, яка називала себе представником власника і представлялася помічником Бродського.

«При цьому немає жодних документів, на якій підставі пан Бродський вирішує долю комбінату – жодних установчих паперів, ні рішення загальних зборів власників, ані рішення координаційної ради немає», – розповів пан Шминець.

Підтримати людей нині приїхали представники «Правого сектору» Львівщини.

 

«Наша організація, народжена внаслідок народного гніву на Майдані, і не може стояти осторонь, коли олігархи гноблять простих людей. Тому ми стали пліч-о-пліч з працівниками  Жидачівського целюлозно-паперового комбінату. Закриття цього підприємства залишить без шматка хліба половину сімей Жидачева. Це стане соціальною катастрофою. Зрозуміло, що за цим стоїть чергова змова власників об’єкта – олігархів, які зацікавлені у банкрутстві заводу. Будемо разом боротись. Багатії мусять зрозуміти – ера їх свавілля змита кров’ю, їм доведеться рахуватись із народом, інакше буде гірше» – зазначив керівник ГО «Правий сектор-Захід» Віталій Сергатюк.

 

Тим часом, працівники комбінату, які нині вийшли на трасу «Київ – Чоп», переконують, якщо влада не зверне на них уваги і не врятує підприємство, готові до ще радикальніших акцій. Сьогоднішня особливої шкоди нікому не завдала – флешмоб тривав близько години.

Проте вже наступного разу люди погрожують перекрити трасу біля Миколаєва, де об’їзду, як у нинішньому випадку, не буде. Акція у такому випадку буде вже безстрокова, кажуть працівники Жидачівського целюлозно-паперового комбінату.

 

Люди навіть готові палити шини, та влаштувати новий “Майдан”.

Фото: Правого Сектора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *