ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщини вшанувала жертв голодоморів

|

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, т. в. о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, депутати Львівської обласної ради, представники Генерального консульства Республіки Польща у Львові, представники духовенства та громадськості 22 листопада взяли участь у заходах до Дня пам’яті жертв голодоморів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Учасники вшанувань поклали композиції з пшеничних та житніх колосків до Пам`ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій, запалили лампадки. Потім жалобні заходи продовжилися на площі біля пам`ятника Тарасові Шевченку у Львові. Тут священнослужителі різних конфесій провели екуменічну панахиду за жертвами голодоморів в Україні. О 16.00 ведучий оголосив загальнонаціональну «Хвилину мовчання».

Опісля на площі перед пам`ятником Тарасові Шевченку звучало відлуння метронома, лунали дзвони у всіх церквах м. Львова та області. Пройшла акція «Засвіти свічку!», під час якої керівництво області та міста, депутати Львівської обласної ради, представники громадськості запалили свічки і лампадки на площі навпроти пам`ятника Т.Шевченку. Тут із лампадок  виклали тризуб та роки голодоморів в Україні.

Окрім  того, 22 листопада у церквах Львова та Львівської області пройшли панахиди за жертвами голодоморів  1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

«У сьогоднішній важкий для нашої держави час ми вшановуємо жертв голодоморів в Україні. Ми повинні пам’ятати про ті страшні часи голодомору, які переживала Україна. На жаль, сьогодні історія повторюється – знову сусідня держава Росія перебуває з агресією на українській землі. Згадуючи нині людей, які загинули в ті страшні часи, пам’ятаючи про жертви, ми повинні гартувати силу духу, силу розуму і зробити все для того, щоб перемогти сьогодні і щоб ніколи в майбутньому не допустити повторення в Україні таких подій», – наголосив Петро Колодій.

Фото: www.firtka.if.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *