ОСТАННІ НОВИНИ

У суботу саксофоніст-перукар підстриже відомих львів’ян під Адольфа Сакса

|

У Львові триває масштабне відзначення 200-ліття з дня народження винахідника саксофона Адольфа Сакса. У суботу, 22 листопада, у торговому центрі «King Cross Leopolis» відомий саксофоніст Арам Караков згадає іншу свою професію і попрацює перукарем, одночасно граючи на музичному інструменті. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Під Сакса» підстрижуть відомих львів`ян, які зовні схожі на винахідника саксофона. Перукарсько-музичний перформанс відбудеться на першому поверсі торгового центру. Початок події — о 15:00.

 За задумом організаторів, Арам Караков підстриже волосся та бороди засновника та директора «Дзиґи» Маркіяна Іващишина та популярного блоґера

Петра Нека, одночасно граючи на саксофоні. Урешті-решт «клієнти» зіркового перукаря мають стати як дві краплі води схожі на Адольфа Сакса.

 

Нагадаємо, відзначення 200-ліття Адольфа Сакса триває у цілому світі, а у Львові відбувається у межах XIV міжнародного джазового фестивалю Jazz Bez. Організатори уже провели масовий флеш-моб, під час якого майже сотня саксофоністів синхронно музикували у центрі Львова. Несподівані флеш-моби, геппенінги та перформанси відбуватимуться у різних точках міста до початку фестивалю — 5 грудня.

Крім цього, 14 грудня у Львівській Опері відбудеться заключний концерт фестивалю Jazz Bez, присвячений Саксу. Участь у події візьме бельгійсько-американський  «Steve Houben Quartet» під керівництвом легендарного джазового саксофоніста і флейтиста Стіва Губена, який співпрацював із Майком Стерном, Джо Ньюманом, Джері Маліґаном, Джорджем Коулманом та записав спільні альбоми із Четом Бейкером і Білом Фріселом.  До них приєднається тріо «Shofar», у якому багаторічний друг Фестивалю саксофоніст Міколай Тшаска експериментує над поєднанням єврейської релігійної музики із сучасними формами джазу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *