ОСТАННІ НОВИНИ

Фонди охорони навколишнього природного середовища «зажали» понад 59 мільйонів

|

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації стурбований станом освоєння коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища. Адже, саме завдяки існуванню таких екофондів є реальна можливість спрямовувати відповідні кошти на реалізацію природоохоронних програм і проектів, заходів щодо охорони та відтворення навколишнього природного середовища Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної держадміністрації.

За наявною у департаменті інформацією, на початок 2014 року залишок коштів місцевих природоохоронних фондів становив понад 58 млн. грн. За 9 місяців 2014 року до місцевих фондів ОНПС надійшло близько 20 млн. грн., використано понад 18 млн. грн. відповідно, залишок невикористаних коштів, станом на 1 жовтня 2014 року, становить понад 59 млн. грн.

Найбільші залишки невикористаних коштів місцевих природоохоронних фондів спостерігаються у таких містах та районах області: м. Львів – 8,1 млн. грн., м. Дрогобич – 3,6 млн. грн., м. Стрий – 1,3 млн. грн., Камянка-Бузький р-н – 32,8 млн. грн., Миколаївський р-н – 1,9 млн. грн., Жовківський р-н – 1,6 млн. грн., Яворівський р-н – 1,2 млн. грн., Сокальський р-н – 1,0 млн. грн., Стрийський р-н – 1,0 млн. грн.

Нагадаємо, що основною проблемою системи фінансування екологічних заходів на місцевому рівні є розпорошення коштів по сільських, селищних та міських радах. В області існує близько 600 місцевих природоохоронних фондів. Кошти з цих фондів витрачаються без координації, переважно спрямовуються на поточні витрати, а не на капітальні видатки.

Департамент екології та природних ресурсів звертається з проханням до керівників місцевих органів влади ефективно та раціонально використовувати кошти місцевих природоохоронних фондів, адже на території області існує безліч екологічних проблем, які можна вирішити саме за ці кошти.

«Недопустимо, щоб байдужість і безвідповідальність призвели до погіршення стану навколишнього природного середовища Львівщини», – зазначають у департаменті.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *