ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові побільшало жертв чадного газу

|

У Львові постійно зростає кількість людей, які постраждали від отруєння чадним газом. За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, з початку року від чадного газу постраждали 65 львів’ян, 20 з яких – діти. На жаль, трапився і один смертельний випадок, передає кореспондент Львівського порталу.

Надзвичайними нагадують, що небезпека отруєння чадним газом зростає зі зниженням температури повітря.  «З приходом опалювального сезону ситуація дещо погіршилась. З жовтня місяця у нас почались отруєння чадним газом. За рік трапилось 38 випадків, потерпіло 65 людей, з них – 20 дітей. На жаль, трапився один смертельний випадок в лютому на вул. Шевченка», – наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Головними причинами отруєнь, на думку рятувальників, є порушення правил експлуатації газового обладнання, порушення правил встановлення газового обладнання, недостатня тяга, перегрів пічки.

Щоправда у понад 20 випадках отруєнь причини до кінця так і не встановили. . «Це означає, що тяга працює, газове обладнання працює, але є євровікна, євродвері. Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. Сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і, відтак, потрапляють до медичних закладів», – каже Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об`єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євровікна без повітрофільтрів, та в гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м`язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *