ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні за сприяння тероризму дають всього півтори роки тюрми

|

Орджонікідзевський суд міста Харкова виніс обвинувальний вирок громадянину України Леоніду Болтенкову, якого визнано винним у сприянні вчинення терористичного акту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБ України.

Як встановили слідчі СБУ, мешканець Харкова був завербований представником ГРУ ГШ ЗС РФ «Татяною Танукі» та  погодився із використанням спеціальної техніки моніторити радіочастоти, на яких здійснюються переговори між диспетчерами авіаруху та екіпажами українських літаків.

Для виконання цих розвідувальних завдань Болтенков отримав від представника іноземних спецслужб спеціальний радіопристрій російського виробництва. Відповідні відеоінструкції з  використання цього обладнання були надіслані на електронну пошту зловмисника.

Зібрану розвідувальну інформацію харків’янин мав передавати «Татяні Танукі», однак був затриманий контррозвідкою СБУ у липні цього року.

У ході досудового слідства встановлено, що правопорушник також збирав дані про переміщення українських військових підрозділів, місця їх дислокації у зоні АТО. Під ніком «lesik55» він активно підбурював користувачів мережі «Zello» до вчинення терористичних актів на території Харківської, Луганської та Донецької областей.

Суд призначив зловмисникові покарання у вигляді позбавлення волі терміном на півтора року. Вирок суду набув чинності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *