ОСТАННІ НОВИНИ

Нацгвардія щодня отримує автомобільну та бронетанкову техніку (відео)

|

З моменту реформування внутрішніх військ у Національну гвардію України за рахунок держбюджету придбано понад тисячу одиниць автомобільної техніки, серед яких і вантажні автомобілі для перевезення особового складу, автобуси та автомобілі для технічних потреб (перевезення продуктів харчування та озброєння). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацгвардії.

З початку проведення АТО Нацгвардією придбано 40 БТР 4-Е, які добре зарекомендували себе з точки зору захисту та продовжується закупівля БТР 3-Е1.

Нещодавно Нацгвардія закупила в держпідприємства «Укроборонпром» 10 танків Т-64БВ, 7 із яких вже виконують завдання в зоні АТО.

Наразі на одному з полігонів Харківщини завершуються навчання з екіпажами решти трьох танків і найближчим часом вони відправляться на підмогу гвардійцям в район ведення бойових дій.

«Придбання даної техніки розпочато близько 1,5 місяці тому – розповідає заступник начальника управління озброєння та техніки ГУ НГУ полковник Олександр Калатинець. – Перед прийняттям рішення про закупівлю керівництво Нацгвардії досконало вивчало технічні характеристики даного танку та його можливості».

Дана модель – український танк, розроблений на базі вітчизняних заводів українськими конструкторами. Експерти без перебільшення вважають, що даний танк – одна із найкращих розробок на усьому пострадянському просторі.

Окрім зазначеної моделі на укомплектування підрозділів Національної гвардії надійшли танки Т-72.

Нова техніка дозволяє зменшити до мінімуму втрати особового складу та давати гідну відсіч ворогу, що в реаліях сьогодення неабияк важливо.

 

Фото, відео: НГУ 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *