ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські школярі врятували від потенційного забруднення 160 гектарів землі

|

У рамках соціально-освітньої ініціативи «Еко-зв’язок Київстар» школярі Львівської та Дніпропетровської областей зібрали для передачі на утилізацію дві тонни батарейок. Таким чином учасники проекту зберегли від потенційного забруднення 160 гектарівземлі або 33 мільйони літрів води, передає кореспондент Львівського порталу.

2 000 кгвідпрацьованих батарейок та акумуляторів передали школярі на утилізацію в рамках соціально-освітньої ініціативи «Екозв’язок Київстар». За даними екологів, одна викинута батарейка здатна забруднити20 м2землі або400 лводи. Отже, утилізація2 000 кгбатарейок означає збереження сотень гектарів землі, на яких можна було б розташувати 230 футбольних полів, або стільки води, скільки потрібно для наповнення 25 олімпійських басейнів.

Соціально-освітня ініціатива «Київстар» охопила більше 20 000 тисяч учнів шкіл Львівської та Дніпропетровської області. В рамках проекту школярі відвідали екоуроки, які покликані сформувати відповідальне ставлення до навколишнього середовища, а також долучилися до конкурсу зі збору відпрацьованих батарейок.

У Львівський області до конкурсу долучилися 35 шкіл, переможні місця посіли:

•          Львівська правнича гімназія (м. Львів);

•          Сокальська гімназія імені Олега Романіва (м. Сокаль);

•          Лещатівський НВК «ЗШ І ст. -– дитячий садок» (с. Лещатів).

 

Фото: Київстар 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *