ОСТАННІ НОВИНИ

ОБСЄ б’є на сполох. На Донбасі важка зброя, танки та військові

|

У Донецьку та Макіївці – територіях, підконтрольних бойовикам «ДНР» помічено колони важкої техніки та  танків. Про це йдеться у доповіді місії ОБСЄ в Україні, пише Українська правда.

За даними місії, на околицях Макіївки був помічений конвой з більш ніж 40 вантажівок та цистерн, що рухалися на захід.

«З них 19 – великі вантажівки типу КамАЗ, тентовані, без маркування чи номерних знаків – кожен буксирував 122-мм гаубицю і перевозив військових у темно-зеленому обмундируванні без розпізнавальних знаків. 15 – вантажівки для перевезення особового складу», – йдеться у документі.

Решта 6 – невеликі паливні цистерни, оснащені кранами. Окрім того спостерігачі доповідають про немарковані БТР у складі колони.

У самому Донецьку представники місії зафіксували конвой з 9 танків – 4 Т72 і 5 – T64, також немарковані, які рухалися на захід.

 

 

Як відомо, раніше журналісти повідомляли про нові колони з військовими та технікою «невідомого походження» – на машинах не було розпізнавальних знаків. 

Також перетин українського кордону підкріпленням з РФ було зафіксовано 6 листопада. Тоді формування сепаратистів отримали з Росії підтримку військовослужбовцями та озброєнням, у т.ч. – 32 танки і самохідні артилерійські установки.

В НАТО констатували збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *