ОСТАННІ НОВИНИ

Україна очікує належного покарання винних у збитті «Боїнга» – Яценюк

|

У суботу, 8 листопада, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв новопризначеного Міністра закордонних справ Нідерландів Альберта Кундерса, який прибув до України для ознайомлення зі станом справ щодо розслідування катастрофи літака Малайзійських авіаліній МН-17. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Глава МЗС Нідерландів поінформував про перебіг розслідування, яке ведеться міжнародною групою на чолі з Нідерландами. Як зазначалося, експертам вдалося ідентифікувати вже 289 загиблих з 298.

Сьогодні з Харкова до Нідерландів у присутності Альберта Кундерса і голови Харківської ОДА Ігоря Балути було відправлені 5 трун із останками жертв катастрофи, які нещодавно вдалося знайти на місці падіння літака. Наступним важливим етапом стане дослідження уламків корпусу літака, збір речових доказів і передача справи до суду.

Водночас Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд розглядає знищення цивільного літака ракетою, запуск якої відбувся з контрольованої російськими терористами території, як злочин проти людяності.

Уряд та правоохоронні органи передали міжнародній слідчій групі усі необхідні дані та матеріали і очікують швидкого встановлення усіх обставин трагедії та належного покарання причетних до цієї катастрофи.

Прем’єр-міністр також підкреслив важливість спільної та скоординованої роботи представників усіх країн, громадяни яких загинули у катастрофі, для максимально швидкого здійснення правосуддя над злочинцями, а також тими, хто постачав їм зброю, надавав фінансову і політичну підтримку. 

Фото: Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *