ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ дозволило використовувати залишки російської вакцини БЦЖ

|

Відучора, 5 листопада, набули чинності зміни до Закону України «Про лікарські засоби», відповідно до яких лікарям дозволено використання вакцини БЦЖ, яке було тимчасово призупинене у зв’язку із закінченням терміну реєстрації вакцини виробництва РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.  

Структурним підрозділам МОЗ України доручено терміново відновити використання залишків вакцини БЦЖ у відповідних закладах охорони здоров`я для проведення профілактичних щеплень. При цьому перевагу рекомендують надавати дітям першого року життя.

«МОЗ України закликає лікарів максимально ефективно використовувати наявні вакцини за рахунок планування та організації днів щеплення, що дозволить зменшити «коефіцієнт розливу» при застосуванні багатодозових флаконів», – йдеться у зверненні МОЗ України.

Міністерство охорони здоров’я також просить батьків, у яких на обліку в закладах охорони здоров’я перебувають діти, завчасно інформувати лікарів про необхідність щеплення, аби планово та ефективно провести вакцинацію.

Довідка

Законом регламентовано необмежений термін застосування в Україні лікарських засобів після їх державної перереєстрації. Зокрема, Законом передбачена можливість застосування залишків лікарських засобів, що вже були закуплені, пройшли державний контроль та розподілені у лікувальні заклади протягом дії реєстраційного посвідчення до закінчення терміну їх придатності. Це дозволить у подальшому використовувати закуплені раніше лікарські засоби, в тому числі понад 500 тисяч доз вакцини БЦЖ, термін дії реєстраційних посвідчень яких скінчився.

Фото:www.veramed-clinic.ru 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *