ОСТАННІ НОВИНИ

В ЄС продовжили безмитний режим для України

|

В п’яницю ввечері офіційний журнал ЄС опублікував рішення, яким продовжив режим торговельних преференцій для України до кінця 2015 року, пише УП.

Таким чином було завершено процедуру оформлення домовленостей, досягнутий Україною ЄС та РФ про відтермінування економічної частини Угоди про асоціацію.

Юридично важливим було завершити цю процедуру до 1 листопада включно, в іншому разі українські експортери зіткнулися б з неочікуваними вимогами сплачувати мито в бюджет Євросоюзу.

Згідно з повідомленням у офіційному журналі, відповідні зміни внесено до низки регламентів ЄС, що стосуються управління тарифними квотами щодо сільськогосподарської продукції з України.

При цьому, зокрема, до кінця 2014 року продовжено дію нульових тарифних квот, які були затверджені Європейським Союзом з 23 квітня 2014 року.

Квоти на поставки для всіх груп товарів на 2015 рік не змінилися і становили для яловичини – 12 тис. тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів – 8 тис. тонн, сухого молока – 1,5 тис. тонн, вершкового масла – 1,5 тис. тонн, яєчних продуктів – 1,5 тис. тонн, яєць – 3 тис. тонн, м`яса птиці – 36 тис. тонн, свинини – 40 тис. тонн.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, із пшениці становлять 950 тис. тонн, ячменю – 250 тис. тонн, кукурудзи – 400 тис. тонн.

Фото: uspp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *