ОСТАННІ НОВИНИ

Регіони мають взяти на себе ініціативу у розбудові держави – Павлів

|

У Львові запущено пілотний проект із умовною назвою «Галичаномір», у рамках якого аналізуватимуть обіцянки кандидатів у народні депутати щодо інтересів Галичини. Аналіз зорієнтований для інформації громадян на найближчих місцевих виборах та якісної оцінки кандидатів у органи місцевого самоврядування. Про це під час засідання круглого столу «Вибір Галичини. Підсумки волевиявлення в Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській областях», повідомив голова ГО «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів.

За словами В. Павліва, у тій ситуації, в якій опинилася наша країна, Галичина, як і інші регіони України мають взяти на себе ініціативу у розбудові держави в тій сфері, у якій вони є сильні. Йдеться про започаткування децентралізації, адже українська столиця не є взірцем розвитку держави.

«Проблема є в тому, що Київ, на жаль, не є взірцем для регіонів. Усі ставляться до столиці, як до чогось незрозумілого й у цьому полягає проблема. Представники усіх регіонів повинні взяти на себе частину ініціативи по розбудові демократичної держави. Якщо віддати цю ініціативу виключно Києву, то це призведе до затягування змін на десятиліття. За таких умов знову процвітатиме корупція, невігластво, некомпетентність. Насправді кожен із українських регіонів повинен взяти на себе відповідальність за ту частину державного будівництва, в якому він є компетентний та сильний. Галичани повинні працювати й досягати елітного рівня у тій частині, де вони є сильні. Чи це політики, чи це економісти, чи це культурна еліта, вони повинні розуміти свою відповідальність і спробувати реалізувати свої проекти, аби разом принести 100-відсоткову користь для Української держави», – переконаний Володимир Павлів.

Також під час засідання круглого столу учасники обговорили результати виборів до парламенту, зокрема якісний склад новообраних депутатів і перспективи їх роботи для розвитку краю.

На думку фахівців, волевиявлення галичан більше опиралось на нагальні потреби в умовах війни з окупантом. А також бажанням побачити нові обличчя у владі. Ті партії, які відчули настрої людей, – отримали підтримку виборців.

«За загальними фразами й обіцянками люди не почули ніякої конкретики. У виборчих програмах немає жодних сенсацій. І ніхто з обраних політиків не мислить в інтересах свого регіону. Усі наші політики обласного чи регіонального масштабу стоять обличчям до Києва. Усі рвуться викорінювати корупцію, займатися люстрацією, реформувати армію, а те як покращувати життя округу, у якому вони обирались наділі немає», – зауважив В. Павлів.

Також під час засідання круглого столу оприлюднили матеріали, підготовлені експертами «Європейської галицької асамблеї» щодо готовності вже обраних народних депутатів ефективно працювати в інтересах регіону.

Фахівці відзначили, що більшість обіцянок новообраних депутатів, яких обрали за мажоритарною системою мають загальноукраїнський характер, без прив’язок до розвитку рідного регіону.

Фото: versii.if.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *