ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці носитимуть спеціальний нагрудний знак

|

Правоохоронці носитимуть спеціальний нагрудний знак. Це дозволить легко ідентифікувати кожного працівника міліції, який перебуває при виконанні службових обов’язків. Про це повідомили у прес-службі МВС

Після розширеного засідання колегії МВС за участю голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, під час якої Експертна Рада МВС, яку очолив Арсен Аваков, презентувала основні заходи щодо реформування правоохоронного відомства, Кабмін розглянув та затвердив проект постанови, якою фактично запроваджується обов’язкове носіння нагрудного знака. Це дозволить легко ідентифікувати кожного працівника міліції, який перебуває при виконанні службових обов’язків, йдеться у повідомленні. 

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні, 22 жовтня 2014 р., на своєму засіданні затвердив концепцію і стратегію реформування Міністерства внутрішніх справ. 

Зокрема, Уряд затвердив проект Закону України, який врегульовує питання щодо можливості ліквідації ряду підрозділів МВС: ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції тощо.

Також був затверджений проект розпорядження Кабінету Міністрів України, спрямований на позбавлення підрозділів ДАІ функцій з надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах. Цим актом передбачено проведення експерименту на базі ДАІ м. Хмельницького. В рамках експерименту відбудеться об’єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ. Окрім цього, цей нормативний акт визначає завдання для МВС по підготовці законодавчої бази для цього об’єднання в цілому у країні. Після доопрацювання вищевказані нормативні акти будуть подані на підпис Прем’єр-міністрові України.

Таким чином, в Україні розпочата стратегічна реформа міліції. Завдяки їй замість карального органу буде створено сучасне європейське правоохоронне відомство, місія якого – служити та захищати.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *