ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії плекають надію на скасування незаконної декларації щодо будівництва на Личаківській

|

Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Личаківській, 259 у Львові перебуває на стадії завершення без належно отриманих містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, а також зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт. Відтак, міськрада продовжує скеровувати листи у відповідні органи, подавати апеляції та звернення щодо цього незаконного будівництва. Про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету ЛМР заявила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич, поінформували Львівський портал в прес-службі мерії.

«Департамент містобудування Львівської міської ради виявив факт підробки наказу департаменту «Про затвердження містобудівних умов та обмежень»: забудовник ТзОВ «Лідер Моноліт» подав в Інспекцію Архбудконтролю декларацію, де вказав недостовірні дані, а саме – наказ, якого в природі не існує. Інспекція Архбудконтролю на підставі цієї декларації видала дозвіл на початок виконання будівельних робіт. Після наших відповідних звернень та проведення перевірки, цей дозвіл було скасовано та видано припис про припинення будівництва, а також складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Незважаючи на все це, з невідомих нам причин, Інспекція Архбудконтролю Львівської області повторно видала декларацію абсолютно ідентичного змісту, з посиланням на ті ж незаконні, підроблені документи і повторно видала дозвіл на початок будівельних робіт», – розповіла Г.Пайонкевич.

Вона повідомила, що за виявленою інформацією було вжито наступні заходи: «5 вересня цього року ми скерували лист до міністра внутрішніх справ України, до голови Інспекції Архбудконтролю України та віце-прем’єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і голові СБУ. Реакція на ці листи була також: першою чергою, за дорученням віце-прем’єр-міністра України, ЛОДА звернулась до прокуратури Львівської області з вимогою тримати на контролі всі ці процеси, проте, на жаль, обласна прокуратура не проінформувала про це прокуратуру міста Львова. Минулого тижня ми отримали відповідь на лист: прокуратура міста відмовилась вступити в судову справу на боці Львівської міської ради», – повідомила юрист.

Галина Пайонкевич додала, що міністр внутрішніх справ і ГУ МВС України у Львівській області зараз тримають на контролі кримінальне провадження, тобто, за ознаками кримінального правопорушення «підробка документів», його внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. «Тож ми постійно звертаємося з листами до відповідного райвідділу Личаківського району, щоб тримати це на контролі, і щоб те кримінальне провадження випадково не припинилось. Окрім того, станом на сьогодні в нас є судова справа за позовом «Лідер Моноліт» до директора департаменту містобудування ЛМР Андрія Павліва. Личаківським судом вже прийнято рішення, яким зобов’язано департамент видати містобудівні умови та обмеження, але, станом на сьогодні, це рішення суду не набрало законної сили, тому ми подали апеляцію», – сказала вона.

«Є одна річ, яка ускладнює наші більш активні дії стосовно цього незаконного будівництва – це те, що будівництво ведеться на земельній ділянці, яка є приватною власністю фізичних осіб. Якби воно здійснювалось на ділянках комунальної власності, ми мали б значно більше важелів для впливу. Але, станом на сьогодні, ми маємо незаконне будівництво, свідомо видану декларацію Інспекції Архбудконтролю, на підставі незаконних документів.

Сьогодні вранці ми отримали відповідь з Інспекції Архбудконтролю України. Вони нарешті розібралися в цій справі, тож маємо надію, що все-таки цю другу незаконну декларацію буде скасовано», – розповіла Г. Пайонкевич.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *