ОСТАННІ НОВИНИ

Площу Ринок та львівську Ратушу перевірять на зручність для незрячих

|

Завтра, 15 жовтня, о 14 годині навчально-реабілітаційний центр «Левеня» проведе акцію, покликану привернути увагу суспільства до проблем незрячих. Цього року акція, присвячена Всесвітньому дню білої тростини, пройде на центральній площі міста та у львівській Ратуші. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Міська влада приділяє достатньо уваги, щоб зробити місто доступним для людей з обмеженими можливостями, але ми хочемо перевірити, як пристосована центральна частина міста для пересування незрячої людини, чи мешканця Львова, чи його гостя. Ми проводимо такі акції щорічно, щоб не лише критикувати, а моніторити ситуацію та подякувати за те, що вже зроблено. Місто поступово стає зручнішим для незрячих, але хотілося б, щоб цей процес прискорився», – коментує директор НРЦ «Левеня» Віра Ремажевська.

Співробітники НРЦ «Левеня» ретельно вивчили та проклали маршрути від центрального входу в Ратушу до зупинки міського транспорту, кав’ярні, Катедри, аптеки та маршрут, за яким незряча людина має потрапити на прийом до Львівської міської ради. Цими маршрутами із пов’язками на очах та білими тростинами пройдуться волонтери – студенти Львівського державного університету фізичної культури. Супроводжуватимуть учасників акції досвідчені реабілітологи – спеціалісти з просторового орієнтування НРЦ «Левеня», які працюють із незрячими дітьми. Представники засобів масової інформації також зможуть спробувати пройти маршрутами з інструктором та тростиною.

Захід організовано у співпраці з Львівською міською радою. Це чергова щорічна акція з просторового орієнтування до Дня білої тростини, проведена у Львові центром «Левеня».

Організатори чекатимуть представників ЗМІ о 14.00 год біля центрального входу у Ратушу на прес-конференцію. 

Довідка

Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» – всеукраїнський експериментальний заклад освіти, який забезпечує сучасну систему навчання, виховання та комплексну реабілітацію, в тому числі медичну, дітей з проблемами зору. Це також єдиний заклад в Україні, в якому живуть і навчаються сліпоглухі діти. Вихованцями Центру є діти, що проживають у Львові та Львівській області, а також діти з інших регіонів України, Білорусії, Молдови, що отримують тут консультативну та реабілітаційну допомогу.

Традиція вшановувати людей із обмеженими зоровими можливостями з’явилась у США 1969 року. В Україні День білої тростини вперше відзначали 1987 року. День Білої тростини покликаний нагадати суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, а також про їх потреби, допомогу близьким та солідарність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *