ОСТАННІ НОВИНИ

Громадяни вже можуть шукати себе у списках виборців

|

Львівська обласна громадська організація «Комітет виборців України» звертає увагу, що від сьогодні, 14 жовтня, громадяни можуть перевірити дані про себе у списках виборців. Для цього потрібно звернутися до дільничних виборчих комісій або до органу ведення Державного реєстру виборців. Заяву про внесення змін до списку виборців або зміну виборчої адреси можна подати до 20 жовтня у орган ведення Державного реєстру виборців або до дільничної виборчої комісії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОГО КВУ.

Варто також нагадати, що для внутрішніх переселенців з Криму та Донбасу, згідно закону Закон № 1207-VII “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” та згідно  постанови Центральної виборчої комісії від 7 жовтня 2014 року №1529 “Про питання тимчасової зміни місця голосування виборцям, виборча адреса яких відноситься до території Донецької чи Луганської області, на період проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року “ діє спрощений порядок тимчасової зміни місця голосування. Такі виборці, для зміни голосування мають зробити наступне: звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з паспортом громадянина України та заявою про тимчасову зміну місця голосування.

Для інших виборців, які мають мотивовану причину змінити місце голосування, діє загальна процедура. Окрім заяви та паспорта громадянина України, до органу ведення Державного реєстру виборців додаються документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. 

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *