ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці «Нацгвардії» вимагали в Порошенка демобілізації

|

Бійці Національної гвардії під Адміністрацією президента вимагали від Петра Порошенка підписати указ про демобілізацію. Участь у заході взяло кілька сотень нацгвардійців, а адміністрацію охороняло кілька кордонів міліції, про це повідомляє Українська правда.

Як заявили бійці, термін їх служби завершився ще півроку тому, але їх досі не відпускають додому. При цьому за кожен місяць перетримання їм платять лише 154 грн, хоча повинні були платити таку ж суму в день.

Вони наполягають, що вимагають не грошей, а саме звільнення зі служби. Деякі з хлопців були одягнені в бронежилети та мали кийки.

Від бійців до президента відправилася переговорна група, у тому числі з батьками солдат.

У свою чергу перший заступник командуючого Нацгвардії, генерал-лейтенант Олександр Кривенко, який вийшов до солдат, заявив, що наразі немає указу президента про демобілізацію.

Він запевнив, що бійців почули і заявив, що вони повинні виконувати свій обов’язок і повернутися у казарми. Він також нагадав, що за самовільне відлучення з військових частин може розглядатися як дисциплінарне порушення.

Кривенко додав, що ситуація виникла спонтанно і була також підсилена переживанням батьків.

Також до солдат виходив начальник київської міліції Олександр Поліщук, який теж заявив, що вимоги військових буде враховано.

До протестувальників виходив один з членів переговорної групи і заявив, що вимоги солдат передані президенту. Він також запропонував бійцям повернутися в казарми разом з батьками, однак вони перервали його криками «дембель».

Згодом стало відомо, що військове командування розглядає питання про демобілізацію військовослужбовців Нацгвардії, які прийшли з такою вимогою під Адміністрацію президента. Про це солдатам заявив Олександр Кривенко.

Він також заявив, що поки приймається це рішення, солдати, які прослужили більше року, зможуть піти у відпустку.

У свою чергу одна з жінок, очевидно – член переговорної групи і матір одного із солдат заявила, що вимогу пообіцяли розглянути у найкоротші терміни.

Вона також повідомила, що командування пообіцяло, що жоден солдат не буде покараний за нинішній пікет.

Також начальник київської міліції Олександр Поліщук заявив, що ніхто із солдат не затриманий.

У свою чергу військовий прокурор центрального округу Юрій Війтєв сказав солдатам, що вони порушують закон.

Також один з учасників переговорної групи повідомив, що солдати повинні повернутися у казарми, а батьки можуть поселяться разом із ними.

«Ми продовжимо мітингувати, але знаходитимусь у частині», – сказав він.

У відповідь нацгвардійці традиційно скандували «дембель».

Пізніше між солдатами стали ходити старші військові з закликом повернутися у казарми.

Фото з ФБ Azad Safarov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *