ОСТАННІ НОВИНИ

Зміни у системі ЗНО 2015

|

Міністерством освіти і науки підготовлено пропозиції до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2015 році. Про це Львівський портал дізнався із сайту http://osvita.ua/

Український центр оцінювання якості освіти з 2015 року змінить принцип оцінювання тестових робіт абітурієнтів при проведенні ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання будуть введені показники “склав” та “не склав”. Саме така практика застосовується у країнах світу, де проводяться зовнішні тести.

З власних джерел Львівський портал отримав повідомлення, що міністерство освіти планує провести ЗНО з математики та української мови значно раніше, аніж це було в попередні роки, – уже наприкінці квітня 2015 року.

Окрім того, з ініціативи Центру оцінювання якості освіти, результати іспитів будуть дійсні лише рік. Скасовується норма щодо мінімального бала результату ЗНО, який дорівнював 124 балам зі звичайних предметів та 140 балам з профільних. Згідно з Проектом умов прийому, правила вступу розроблятимуться вишами та затверджуватимуться вченою радою вищого навчального закладу.

Згідно із запропонованими змінами, конкурсний бал абітурієнта розраховуватиметься, як підсумкова сума балів вступника за кожен сертифікат, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), інших показників, передбачених умовами прийому, помножена на коефіцієнти, що встановлюватимуть вищі навчальні заклади.

Документ також містить інші умови прийому вступників на навчання за ступенями молодшого бакалавра, бакалавра, магістра. Умови прийому до вищих навчальних закладів мають бути затверджені не пізніше 15 жовтня 2014 року, після процедури громадського обговорення. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *