ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні загинули понад чотири тисячі російських військових

|

За даними Facebook-групи “Вантаж 200 з України в Росію” на Донбасі загинули більше чотирьох тисяч російських військовослужбовців.

Про це сказала засновниця групи Олена Васильєва на прес-конференції в Харкові в п`ятницю, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Зрозуміло, що ця цифра приблизна. Але по тому, що ми знали, це близько чотирьох тисяч. Після боїв за (донецький) аеропорт скільки ми туди приплюсуємо ще? Від 400 до 700 осіб”, – сказала вона.

За даними Васильєвої, тіла загиблих вивозять з України в Росію вантажівки з так званого гумконвою.

“Все вивозять в район Ростова. Поки вони йдуть по вашій території, волонтери повідомляють про просування таких машин, а як тільки вони підходять до Ростова, Ростовської області, – там вони розчиняються. Куди вони діваються? Ніхто не знає”, – сказала Васильєва.

Вона додала, що в Росії офіційна інформація про загиблих в Україні російських військовослужбовців приховується.

Васильєва також стверджує, що російські військовослужбовці стали відмовлятися воювати в Україні.

“Це не один, це багато хто вже розповідає, що саме російські військовослужбовці, ті, хто знає, де вони знаходяться, вони відмовляються воювати, вони пишуть рапорти. Але виявляється, що кудись подівся командир і він не може підписати цей рапорт. Люди , які хоча б по разу тут побували, другий раз до вас сюди їхати не хочуть”, – стверджує активіст.

“З цієї проблеми мені доводиться підключати наших російських адвокатів, які будуть робити все можливе, щоб цих офіцерів не вважали дезертирами, щоб вони не втратили свою посаду і щоб їх не посадили. Це дуже великий пласт роботи”, – додала Васильєва.

Фото: sprotyv.info 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *