ОСТАННІ НОВИНИ

На скільки у Львівській області зросли ціни на хліб, молоко, яйця та сир

|

У вересні 2014 року на споживчому ринку Львівської області спостерігалось зростання цін на хлібні вироби. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

На 3,8% підвищились ціни на хліб і хлібопродукти. Основне подорожчання товарів цієї групи припало на хліб. Зокрема, хліб пшеничний з борошна першого ґатунку подорожчав на 9,1%, батон – на 6,8%, хліб житній, житньо-пшеничний – на 6,7%, хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку – на 5,8%, хліб заварний – на 2,6%. Ціни на кондитерські вироби з борошна підвищились на 3%. Продовжував дорожчати рис – у середньому на 5,4% за

місяць.

Молоко, сир та яйця подорожчали в середньому на 3,6%, і найбільше яйця – на 9,2%. Кисломолочна продукція зросла в ціні на 4,2%, молоко – на 3,1%, сметана – на 2,5%, сир і м’який сир – на 1,6%.

Цукор і солодощі стали дорожчими загалом на 2,9%. Зросли ціни: на шоколад – на 4,8%, цукор – на 3,7%, цукерки шоколадні – на 3,3%, кондитерські вироби з цукру – на 3,2%, карамель – на 3%, мед натуральний – на 1,2%.

На 2% подорожчали олія та жири, у тому числі: олія соняшникова – на 2,2%, масло вершкове, олія оливкова та маргарин – на 0,9%, спреди – на 0,4%. Спостерігалось подорожчання спецій на 4,6%, солі – на 4,2%, супів, бульйонних кубиків – на 2,7%, кетчупу томатного – на 2,1%, молочних сумішей для дитячого харчування – на 0,7%. На 12,3% подорожчав часник. 

Фото: vsesmak.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *