ОСТАННІ НОВИНИ

Повітря у львівських парках – безпечне

|

Протягом II та III кварталів 2014 року працівники хімічної лабораторії  КП «Адміністративно-технічне управління» провели обстеження центральних алей 16 парків Львова на предмет забруднення атмосферного повітря. Результати проведених досліджень показали, що вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі усіх парків – у межах норми. Відтак, повітря в усіх обстежених парках є безпечним. Про це Львівський портал повідомила прес-служба ЛМР.

Такі вимірювання атмосферного повітря у парках вже проводились у 2011 році. Порівнюючи результати 2011 та 2014 років, експерти запевняють, що  показники забруднення зменшилися, а отже,  екологічний стан атмосферного повітря покращився.

Максимальні показники забруднення, які не перевищують гранично допустимих концентрацій, спостерігались у парках: «На валах», «Скнилівський», «Боднарівка», «Личаківський» та «Історико-культурний ландшафтний комплекс «Цитадель». Максимальні значення зумовлені впливом розташованих поблизу вулиць з інтенсивним рухом транспорту. Натомість, мінімальні показники забруднення спостерігались в парках, центральні алеї яких найбільш віддалені від автотранспортних шляхів, а саме: РЛП «Знесіння», «Парк ім. Папи Римського Івана Павла II» та парк «Піскові озера».

Фото: uk.wikipedia.org 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *