ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє депутатів Львівської міської ради разом із бійцями «Січ» вирушили на Схід

|

Депутати-свободівці Львівської міської ради Святослав Шеремета та Юрій Лунь у складі другої групи батальйону особливого призначення “Січ” вирушили сьогодні на Схід. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВО “Свобода”.

З батальйону, яким повністю опікується “Свобода”, цього разу на Донбас вирушило 30 бійців. Вони попередньо пройшли спеціальну підготовку в тренувальному таборі “Січі”.

 

Проводи бійців відбулися поблизу каплички на вулиці Інститутській у Києві, де сім місяців тому в боротьбі за Україну полягли Герої Небесної сотні. Провести побратимів на війну прийшли друзі та однопартійці, а також небайдужі кияни. Підтримати активістів та прихильників “Свободи”, які переважно і є бійцями батальйону, прийшов лідер об`єднання Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» повідомив, що серед бійців є не лише депутати рад різних рівнів, але ще й двоє кандидатів наук. Звертаючись до побратимів, Олег Тягнибок зазначив, що саме вони нині стають творцями сучасної української історії та побажав хлопцям повертатися додому із перемогою.

 

Серед тих, хто проводжав групу “Січі” на східний фронт, були також і парламентарі від “Свободи” Ірина Фаріон, Ігор Янків, Олег Бондарчук, Галина Чорна, Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко та заступник Голови Верховної Ради України, заступник Голови ВО “Свобода” Руслан Кошулинський. І. Фаріон передала бійцям малюнки від дітей Львова.  

 

Зауважимо, що передова група батальйону особливого призначення “Січі” перебуває на сході вже близько місяця. Серед рядових бійців “Січі” – сім народних депутатів-свободівців, які добровольцями зголосилися до лав батальйону: Олександр Мирний, Андрій Тягнибок, Юрій Сиротюк, Олексій Кайда, Олег Осуховський, Олексій Фурман та Олег Гелевей. Вони перебувають на східному фронті у міжсесійний період. Окрім них, у лавах “Січі” і керівник фракції націоналістів у Тернопільській обласній раді Володимир Стаюра.

Фото: ВО “Свобода” 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *