ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала сімох посіпак терористів

|

За два останні дні контррозвідка Служби безпеки України затримала 7 громадян України, які брали участь у бойових діях на боці терористів та збирали для них розвіддані. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБ України.

Поблизу Краматорська на Донеччині контррозвідка затримала місцевого мешканця на прізвисько «Інтегро», який був у терористів «мобільним інформатором». Громадянин України «Ш», 1968 р.н., працював на підприємстві з перевезення вантажів, коли у липні ц.р. був завербований ватажком терористичного угруповання з позивним «Павел». З посвідченням так званого гуманітарного батальйону «Новороссия» дальнобійник безперешкодно виїжджав на територію, яку контролювали українські сили, начебто для закупівлі продуктів для населення. Його маршрути охоплювали Луганську та Донецьку області, що давало можливість йому збирати детальну інформацію про пересування сил АТО. З липня ц.р. «мобільний інформатор» здійснив понад 30 рейсів за цінними відомостями, які передавав терористам.

Ще двох інформаторів терористів затримано на Донеччині поблизу м. Маріуполь. Тридцятирічні молодики збирали дані про пересування та дислокацію сил АТО, розташування артилерійських розрахунків – передавали зв’язковому штабу т.зв. «ДНР». За наданими зловмисниками координатами терористи здійснювали обстріли українських позицій.  

Поблизу м. Лисичанськ на Луганщині затримано активного бойовика НФЗ «Призрак», який присягнув на вірність т.зв. «ЛНР» з метою заробити грошей на вбивствах українських вояків. 37-річний громадянин України у складі батальйону терористів брав активну участь в озброєних нападах на позиції сил АТО, знищенні українських блок-постів та бронетехніки.

Стосовно затриманих здійснюються оперативно-слідчі дії.

Джерело фото: unian.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *