ОСТАННІ НОВИНИ

Росія розмістить в Чорному морі підводні човни з крилатими ракетами

|

У порту Новоросійська будуть розміщені підводні човни з крилатими ракетами дальністю понад півтори тисячі кілометрів.

Як повідомляє Російська служба BBC, про це командувач Чорноморським флотом Олександр Вітка заявив президенту Росії Володимиру Путіну в Новоросійську, пише УП.

За словами Вітка, посилення військового угруповання кораблів в Новоросійському порту пов`язано з постійною присутністю кораблів НАТО в акваторії Чорного моря.

Він заявив, що з “поверненням” Криму до складу Росії “актуальність даного пункту базування не зменшилася у зв`язку з тим, що кораблі НАТО постійно присутні в Чорному морі, і планується створення військово-морської бази в акваторії Чорного моря”.

Раніше постпред Росії при НАТО Олександр Грушко висловлював занепокоєність у зв`язку з “посиленням військової діяльності альянсу в акваторії Балтійського і Чорного морів”.

“Мова йде про те, щоб в Чорному морі знаходилися сили нечорноморських держав. Це серйозне зрушення в стратегічному і регіональному балансі і, звичайно, нам треба буде думати над тим, як парирувати, як нейтралізувати можливі загрози, пов`язані з постійною присутністю в Чорному морі кораблів інших держав, перш за все, США”, – заявляв Грушко.

Командувач Чорноморським флотом також підтвердив, що з Новоросійська здійснюються військові морські перевезення в Крим і в Сирію.

“Підводні човни, які тут базуватимуться, мають крилаті ракети великої дальності, і скритність виходу підводних човнів з пунктів базування в Новоросійську на порядок вища, ніж в Севастополі”, – сказав Вітко.

Зараз Чорноморський флот має 173 кораблі і судна, на новоросійській базі знаходиться 51 корабель. До 2020 року число кораблів у Новоросійській базі збільшиться до 61.

“До 2020 року планується надходження понад 80 кораблів і суден. З урахуванням списань до 2020 року до складу Чорноморського флоту увійде 206 кораблів і суден”, – сказав Вітко.

 Фото: villa-en-var.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *