ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі родини судитимуться з Україною через авіакатастрофу «Боїнга-777»

|

Німецький адвокат планує подати позов проти України за недбалість у зв’язку з падінням «Боїнга-777» на Донеччині, на підконтрольній сепаратистам території. 

Ельмар Гімулла, фахівець у сфері повітряного права, заявив, що можливий позов також і до Росії. 

За словами Гімулли, позов буде направлений до Європейського суду з прав людини від імені трьох німецьких родин, які втратили родичів у цій катастрофі. 

Він стверджує, що Київ був недбалим, навіть якщо сепаратисти чи російські військові збили літак, як про це заявляє українська сторона. 

Ельмар Гімулла наголошує, що згідно з нормами повітряного права, уряд повинен закрити повітряний простір, якщо не може гарантувати безпеку польотів. 

Гімула планує вимагати компенсації у 1 мільйон євро за кожного загиблого. 

Він каже, що родичі інших жертв авіакатастрофи також можуть приєднатися до позову. 

9 вересня Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує обставини авіакатастрофи, оприлюднила попередній звіт, за яким пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», що летів рейсом МН17, зазнав аварії через зовнішній вплив на нього «великої кількості об’єктів із високою енергією». 

Відповідальність за збиття цього літака українська сторона та західні країни покладають на проросійських сепаратистів, які відкидають свою причетність до трагедії. 

Внаслідок катастрофи загинули 298 людей, більшість з яких були нідерландцями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *