ОСТАННІ НОВИНИ

Чехи допоможуть Львівщині збудувати сміттєсортувальні заводи

|

У Львівську обласну раду 17 вересня з метою налагодити співпрацю щодо виробництва енергії з різних видів відходів завітав працівник інституту процесного та екологічного інжирінгу технологічного університету м. Брно  Іван Отевржел.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації та одночасно керівник ЛОО ВО «Свобода» Йосиф Ситник.

За його словами, в області щорічно утворюється близько 5,0 млн м3 твердих побутових відходів, з яких централізованим збором  та захороненням охоплено лише 37 %, решта вивозяться стихійно.

Також він зазначив, що на Львівщині близько 600 сміттєзвалищ площею 460 га, однак немає жодного сміттєспалювального (сміттєсортувального) заводу.

Іван Отевржел та Йосиф Ситник під час зустрічі висловили сподівання на спільне вирішення проблеми поводження з відходами у Львівській області.

Іван Отевржел повідомив, що чеські компанії не проти інвестувати у сферу поводження з відходами у Львівській області, зокрема у будівництво сміттєсортувальних заводів.

В свою чергу Йосиф Ситник зазначив, що протягом місяця буде створена робоча група щодо подальшого вирішення цього питання.

І додав, що оптимальним рішенням для Львівської області є будівництво двох-трьох сміттєсортувальних (сміттєспалювальних) заводів.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Фото: 4vlada.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *