ОСТАННІ НОВИНИ

У Путіна підготували третій гуманітарний псевдо конвой для відправки на Донбас - ЗМІ

|

Третій “гуманітарний конвой”, який Росія має намір відправити в Луганськ, складе 170 автомобілів. Про це повідомляє УП з посиланням на російський “Інтерфакс-Юг”. 

Повідомляється, що журналісти на місці базування конвою з гуманітарною допомогою для південного сходу України у місті Кам`янськ-Шахтинський Ростовської області перевірили вміст вантажних платформ білих КАМАЗів. 

“Третій конвой піде в Луганськ у складі близько 170 автомобілів, КАМАЗи готові до виїзду”, – сказав один з водіїв конвою. 

Він зазначив, що на Україну буде переправлено близько двох тисяч тонн вантажу: продукти харчування, питна вода, предмети першої необхідності. 

Крім того, жителям Донбасу направлять близько 300 електрогенераторів і більше 30 тонн медикаментів, розповів водій. 

Нагадаємо, 22 серпня російська колона з 262 “КАМАЗів” з гуманітарною допомогою без дозволу влади України перетнула кордон і почала рух у бік Луганська. В РФ заявляли, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів. 

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, за оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни повантажили обладнання виробничого об`єднання “Топаз”, що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу “Кольчуга”, і обладнання Луганського заводу, де виробляються патрони для стрілецької зброї.

Фото:expres.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *