Аеропорт Донецька і район Дебальцевого потрібно залишити – Тимчук

|

Українським військовослужбовцям потрібно вивести з ладу всі злітні смуги донецького аеропорту і залишити його, оскільки подальше утримування аеродрому не має сенсу. Крім того, в рамках вирівнювання лінії фронту необхідно залишити район Дебальцевого, щоб не допустити чергового котла.

Таку думку висловив на прес-конференції в Києві координатор Військової ради партії “Народний фронт” Дмитро Тимчук, повідомляє ukrinform.

“Я вважаю, що тримати далі там війська, це, по-моєму, означає їх розстріл, повільний, але неприйнятний. Необхідно виводити з ладу все, що можливо. Я не знаю, скільки піде вибухівки на те, щоб вивести злітні смуги з ладу, але це потрібно робити. Всі об`єкти, всю інфраструктуру терористи вже обстріляли і зруйнували самі”, – заявив він, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, як бути з постійними штурмами бойовиками аеропорту.

За словами військового експерта, російсько-терористичні війська вже давно налаштувалися на те, що аеропорт їх, готуючись використовувати його для польотів російської авіації.

“Загроза в тому, що бойовики вже презентували появу у них авіації, нібито захопленої і так далі. Зрозуміло, що це маячня, але це свідчить про те, що Росія готова перекидати авіаційні підрозділи на територію України і під виглядом ДНР, ЛНР кадрові військові льотчики виконуватимуть бойові завдання”, – сказав він.

Група “Інформаційний опір”, зазначив Тимчук, вже сьогодні фіксує створення ешелонованої протиповітряної оборони поблизу аеропорту, готуючись до його використання. Саме тому потрібно підірвати те, що ще не зруйноване бойовиками, і залишати аеропорт.

Крім того, експерт вважає, що силам АТО, на фоні відступу на півдні, потрібно залишити і район Дебальцевого, щоб уникнути чергового котла.

“Ми повинні вже вирівняти лінію фронту, запобігти будь-яким котлам. Бог з ним, здамо деякі населені пункти, але це краще, ніж поступове витискування і з великими втратами”, – сказав він.

І вже після вирівнювання лінії фронту потрібно створювати глибоко ешелоновану оборону, нарощувати обороноздатність і боєготовність, радить Д.Тимчук.

 Фото: Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *