ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця зафіксувала бум перевезень до моря та Західної України

|

Влітку 2014-го найбільше пасажирів подорожували залізничним транспортом до Азовського моря та Західної України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі «Укрзалізниці».

За словами першого заступника начальника Департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення «Укрзалізниці» Миколи Козака, під час цьогорічного літнього сезону пасажиропотік в азовському напрямку, до Бердянська та Генічеська, зріс на 390 % .

«Більшість наших співгромадян віддала перевагу курортам на Азовському морі, адже тут ціни доступніші, ніж, наприклад, в Одесі. Так, нинішнього року в одеському напрямку реалізовано квитків на 8% менше у порівнянні з літом 2013-го», – зазначив він.

Також на 15% збільшився пасажиропотік у західному напрямку, адже багато людей вибрало для відпочинку Карпати та Прикарпаття. Водночас у кримському напрямку пасажиропотік влітку обвалився на 72%. 

Микола Козак розповів, що через прогнозований спад пасажиропотоку до АРК і щоб задовольнити можливе підвищення попиту на інших маршрутах, до Бердянська, Генічеська, Херсона, Львова, Рахова були призначені 8 нових поїздів. Крім того, збільшена періодичність курсування поїздів.

Окрім того, були введені нові безпересадкові вагони з Болгарією та Угорщиною, а саме Львів – Варна (два рази на тиждень), Чернівці – Варна (чотири рази на тиждень) і Львів – Будапешт (три рази на тиждень).

Укрзалізниця також продовжує розвивати швидкісний рух та зменшувати час перебування поїздів у дорозі. Нинішнього літа впроваджено ряд поїздів категорії Інтерсіті+. Окрім того

низку поїздів було прискорено.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *