ОСТАННІ НОВИНИ

Бог з нами, а не з Росією – Філарет

|

Сьогодні, 13 вересня, на Львівщині за участі Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета відбулася Всеукраїнська проща до джерела Пресвятої Богородиці, що у селі Заглина Жовківського району. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

 

Звертаючись до кількатисячної громади, Патріарх Філарет наголосив: «Господь завжди з нами. І все, що відбувається, відбувається з волі Божої. Але невже Бог не бачить, що коїться на сході України? Бачить. Та ми повинні зрозуміти, чому Він дозволив, аби Росія захопила Донбас, чому Він допускає не тільки ці страждання, а й безліч смертей, серед яких смерті найкращих синів України. Мабуть, ми прогнівили своїми діями Бога. Бо, за державність наші предки воювали, проливали кров, гинули, а держави не мали. І раптом Господь дав нам свободу і державу, як манну з неба, а ми знехтували його даром. Адже українці замість того, щоб дякувати Богові за його милосердя, вирішили в Криму і на Донбасі відокремитись від України. Тому Господь одних українців карає за гріх, а інших випробовує».

 

Патріарх Філарет наголосив на тому, що українці – миролюбивий народ, який став жертвою російської агресії. Святійший Патріарх запевнив, що Господь завжди на боці правди і ніколи не принизить смиренне серце. «Бог з нами, а не з Росією, – сказав Філарет – бо ми – жертва, а Росія – агресор. Бог дасть нам перемогу, але якою вона буде – це справа Божа».

 

Нагадаємо, Патріарх Філарет перебуває на Львівщині з триденним візитом.

Фото: прес-служба ЛОР 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *