ОСТАННІ НОВИНИ

Угоду з ЄС ратифікують у вівторок, але діяти вона почне через рік

|

ЄС продовжить односторонні преференції для України до 31 грудня наступного року. Про це повідомив Єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт за результатами трьохсторонньої зустрічі у Брюсселі, інформує ЄП.

Таким чином, це означає що Угода про асоціацію в частині зони вільної торгівлі не буде застосовуватися. Водночас, ЄС продовжить односторонні торговельні преференції для України на цей період.

Практично це означає, що українські товари постачатимуться на європейський ринок без мит, тоді як мита на європейські товри зберігатимуться. МЗС України також підтвердив таку домовленість на своїй сторінці у Twitter.

Причиною такого рішення, за словами єврокомісара, є “дуже важкий стан економіки України”.

За словами глава Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва, в ході обговорення  сторони погодилися, “що проблеми, про які заявляла Росія в частині імплементації Угоди про асоціацію України і ЄС, існують, і не є надуманими”,  пише ІТАР-ТАСС.

“Сторони погодилися, що потрібен час для того, щоб розібратися з цими питаннями, тому імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після ратифікації цієї угоди буде відкладена до кінця 2015 року, до 31 грудня 2015 року”, – сказав Улюкаєв.

Разом з тим, ця домовленість не означає змін у процесі ратифікації угоди. Швидше за все угода, як і обіцяно, буде ратифікована у вівторок, але сторони не будуть її застосовувати.

Раніше повідомлялось, що ЄС та Україна готові піти на поступки Росії щодо Угоди про асоціацію.

Фото: Дзеркало тижня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *