ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура завершила розслідування справи щодо розстрілу людей на Майдані 20 лютого

|

Генеральною прокуратурою України завершено досудове розслідування стосовно командира столичного «Беркуту» та двох підлеглих йому бійців, яким інкримінують умисні вбивства 39 учасників акцій протесту на Євромайдані 20 лютого.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, підозрюваним, потерпілим та їх захисникам направлено повідомлення про завершення розслідування та надання доступу до матеріалів слідства. Починаючи з 10 вересня вони можуть з цими матеріалами ознайомитись.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені особи разом з іншими працівниками правоохоронних органів, на виконання злочинних наказів колишніх керівників держави та правоохоронних органів, перевищуючи надані їм владу та службові повноваження, за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту.

Зібраними у справі доказами ці троє осіб обґрунтовано підозрюються у причетності до зазначених подій. Досудове розслідування стосовно інших співучасників, у тому числі колишніх високопосадовців органів державної влади та керівників і працівників правоохоронних органів, причетних до вказаних подій, продовжується. Цілому ряду осіб за цими фактами також винесено підозри, з оголошенням їх розшуку.

Окрім цього, слідчими Генеральної прокуратури України продовжується робота над встановленням обставин вчинення вбивств інших осіб у період січня-лютого 2014 року, а також спричинення вогнепальних поранень 180 мітингувальникам, які залишились живими. У зв’язку з великим обсягом призначених у справі експертиз та необхідністю проведення цілого ряду слідчих і процесуальних дій, розслідування за цими фактами продовжується.

Принагідно Генеральна прокуратура України повторно звертається до громадськості з проханням надати будь-яку корисну для слідства інформацію, яка сприятиме встановленню всіх обставин розстрілу учасників акцій масових протестів та притягнення винних осіб до відповідальності. Насамперед орган досудового розслідування зацікавлений в отриманні відеозаписів цих подій та свідчень очевидців, які не допитані.

Фото: AP Photo

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *