ОСТАННІ НОВИНИ

На Форумі видавців презентують книгу «Небесна Сотня», проти якої виступили родичі загиблих

|

У четвер, 11 вересня, у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться презентація книги «Небесна Сотня». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Книгу-реквієм презентуватимуть о 16.00 год., за участю упорядників книги, Ю. Луценка, О. Красовицького. З кожного проданого примірника цієї книги видавництво «Фоліо» перераховує 10 грн. благодійному фонду «Центр допомоги постраждалим Майдану «Родина Майдан».

«Небесна Сотня» – це книга-реквієм, книга-посвята учасникам Революції Гідності, які віддали своє життя заради України. Книга була написана, аби пам`ять про величезну самопожертву героїв Небесної Сотні назавжди залишилася в серцях українців. Це видання – німе нагадування нам всім про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.

Книга складається з хроніки Євромайдану та біографій героїв Небесної Сотні, спогадів їхніх родичів, близьких, друзів, побратимів. Передмови до книги написали церковні ієрархи – Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України; Святослав, Отець і Глава Української Греко-католицької Церкви; Георгій Коваленко, речник Української Православної Церкви.

Як писав раніше Львівський портал, книга «Небесної сотні» викликала у родичів загиблих велике обурення. Вони звинуватили упорядників книги-реквієм у тому, що вони не спілкувались ні з ким з родичів, а інформацію та світлини загиблих подали лише ту, яку знайшли на сторінках інтернету. Конфлікт родичів «Небесної сотні» з видавництвом «Фоліо» та авторами-упорядниками книги про загиблих тривав досить довго.

Автор картини “Небесна сотня” Юрій Журавель 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *