ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина посилює територіальну оборону

|

На Львівщині працює штаб територіальної оборони. Розгортається робота загонів оборони і рот охорони при кожному військовому комісаріаті Львівської області, проводиться навчання організаційного ядра цих підрозділів. Про це йшлося на нараді т.в.о. Львівської ОДА Юрія Турянського з керівниками Львівського обласного військового комісаріату та структурних підрозділів ЛОДА, інформує прес-служба адміністрації.

На даний час масштабна робота проведена облдержадміністрацією щодо моніторингу стану захисних споруд у Львівській області. Загалом проблемними залишаються 35% сховищ, які переважно розташовані на територіях непрацюючих та збанкрутілих підприємств, тих, які припинили виробничу діяльність у попередні роки. За словами керівника департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексія Титаренка, половина з них затоплені грунтовими водами і їх неможливо привести у належний стан.

Львівська облдержадміністрація зобов’язала керівників адміністративних територій та власників захисних споруд (сховищ, укриттів), а також найпростіших укриттів (споруди підземного простору) привести в готовність підвідомчі їм об’єкти для використання за призначенням з метою укриття населення. Також зобов’язано довести до усіх мешканців населених пунктів інформацію щодо знаходження найближчого місця укриття у разі необхідності, а також порядок дій населення за сигналами цивільного захисту (зокрема “Увага всім”, “Повітряна тривога” та інші).

“Де є господар, там захисні споруди знаходяться у доброму стані. Зокрема це сховища, які належать Львівській залізниці, “Львівводоканалу”, ряду інших комунальних та відомчих підприємств”, – зазначив Юрій Турянський.

В області також періодично проводиться перевірка готовності системи оповіщення Львівської області.

“Відпрацьовано дії щодо інформування населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Ми прагнемо миру, але готуємось до будь-якого розвитку подій”, – повідомив Юрій Турянський.

Фото: zhitomir-online.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *