ОСТАННІ НОВИНИ

Росія відповідальна за війну в Україні – Amnesty International

|

Російські військові підрозділи та сепаратистські угрупування є відповідальними за воєнні злочини, заявила сьогодні Amnesty International. Організація оприлюднила супутникові знімки, які вказують на нарощування російського озброєння та артилерії на сході України, та звинуватила Росію у підбурюванні сепаратистів на скоєння воєнних злочинів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Amnesty International в Україні.

Незважаючи на крихке перемир`я, ситуація в регіоні залишається загрозливою. Amnesty International закликає всі сторони конфлікту, включаючи Росію, припинити порушення законів війни.

За словами генерального секретаря Amnesty International Саліл Шетті, всі сторони конфлікту вже продемонстрували свою зневагу до життів цивільного населення, а також відверто порушують свої міжнародні зобов’язання.

«Докази, якими ми володіємо, вказують на те, що Росія розпалює конфлікт шляхом прямого втручання, а також шляхом підтримки сепаратистів на сході України. Росія має зупинити безперебійний потік озброєння та іншу допомогу сепаратистам, оскільки саме вони вдаються до тяжких порушень прав людини в регіоні», – повідомив він.

Дослідники Amnesty International задокументували випадки невибіркових обстрілів артилерійським вогнем, викрадень, катувань та вбивств на сході України.

Кремль багаторазово заперечував будь-яку причетність до бойових дій на території Україні, проте супутникові знімки та свідчення, зібрані організацією, вказують на беззаперечні докази того, що військові дії переросли в те, що Amnesty International зараз розглядає як міжнародний збройний конфлікт.

 

На знімках зафіксовані нові позиції артилерії, розміщені безпосередньо в межах кордонів України в період з 13 по 29 серпня, включаючи одиниці артилерії – вочевидь гаубиці калібром 122-мм Д-30 – наведені на захід. На двох позиціях знаходяться машини бойового забезпечення і об’єкти, які виглядають як бункери.

 

«Ці супутникові знімки, факти затримання російських військових підрозділів на території України і свідчення очевидців пересування російських збройних загонів та воєнної техніки через кордон не залишають жодних сумнівів у тому, що тепер це міжнародний збройний конфлікт», – зазначив Шетті.

Фото: прес-служби Amnesty International та ukr-online.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *