ОСТАННІ НОВИНИ

Яка ситуація в зоні конфлікту (мапа)

|

Українські військові в повному обсязі виконують умови режиму припинення вогню. Водночас за минулу добу в окремих районах фіксувалися обстріли позицій сил АТО з боку терористів. Зокрема, учора терористи здійснили обстріли позицій наших військ та цивільних об`єктів на підступах Маріуполя. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

У самому Маріуполі підтримується спокійна обстановка, ситуація повністю контрольована. Міський голова Юрій Хотлубей провів засідання штабу територіальної оборони, на якому відпрацьовані питання щодо зміцнення оборони міста по периметру на відстані 15-20 км.

У Луганській області на північний схід від селища Сєвєрний зафіксовано колони бронетехніки та військових вантажівок, у т.ч. числі – російські танки Т-72ВМ, зенітно-ракетні комплекси Стріла-10 та новітні російські зенітно-ракетні комплекси типу «Вітязь». Колона пройшла на південь області.

Російська сторона продовжує концентрацію своїх збройних сил на півночі тимчасово окупованого Криму та здійснює ротацію особового складу і техніки. Фіксується активність російських військ на Таганрозько-Маріупольському напрямку. Росіяни здійснюють інженерне облаштування транспортних коридорів з території РФ в Україну.

Протягом доби порушень повітряного простору України не зафіксовано, так само як і обстрілів з території РФ.

 

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У населених пунктах Новоазовського району терористи намагаються скомпрометувати в очах місцевих мешканців бійців добровольчого батальйону «Донбас». Для цього вони застосовують тактику боротьби з УПА та видають себе за членів «Донбасу», чинять пограбування, розбої та мародерство.

Унаслідок обстрілу бойовиками пошкоджено газопровід у с. Весела Гора Слов`яносербського району Луганської обл. 426 абонентів залишились без газопостачання.

У Донецькій області припинено злочинну діяльність диверсійно-розвідувальної групи «ДНР», що діяла неподалік селищ Луганське та Олександрівка. В ході спільної спецоперації СБУ і Міноборони затриманий один з диверсантів групи – громадянин України 1984 р.н. У затриманого вилучено посвідчення стрілка народного ополчення «ДНР». Двоє інших бойовиків при спробі втечі підірвалися на розтяжці, встановленій самими терористами. Під час огляду автомобіля диверсантів вилучено автомат Калашникова, патрони до нього, гранати РГД і Ф-1.

В Маріуполі припинено діяльність злочинної групи бойовиків терористичної організації “ДНР”. У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали керівника та двох членів злочинної групи. Зловмисники збирали інформацію про місця розташування військової техніки, блокпостів, чисельність особового складу і озброєння ЗС України. Крім того, члени злочинної групи планували збройні напади на українських військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів, а також готували диверсії на об`єктах інфраструктури в Маріуполі та прилеглих районах. У затриманих вилучено автомат Калашникова АК-74 з 2 спорядженими магазинами, карабін з оптичним прицілом, 3 ручні гранати, 20 підготовлених пляшок з “коктейлями Молотова” та інгредієнти для їх виготовлення, 2 радіостанції з криптованим каналом та велику кількість патронів.

Протягом  доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та вилучили 111 одиниць боєприпасів. Всього перевірено ділянки території загальною площею – 7,1 га.

 

Мапа прес-служби РНБО 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *