ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Академії сухопутних військ присягли на вірність українському народу (фото)

|

Понад 300 курсантів-першокурсників Академії сухопутних військ урочисто склали військову присягу на вірність українському народу. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

6 вересня в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, якою керує генерал-лейтенант Павло Ткачук, відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові курсантами-першокурсниками.

На урочистості з цієї нагоди зівітав командувач ракетних військ і артилерії – начальник управління ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ Збройних Сил України – генерал-майор Андрій Колєнніков. Також не обійшлось без керівництва Львова та Львівської області, а також народних обранців.

 

Перед лицем своїх побратимів, які вже встигли побувати у зоні АТО та батьків близько 300 першокурсників присягають бути вірними захисниками української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.

 

Це юнаки та дівчата, які за результатами вступних випробувань були зараховані на навчання до Академії сухопутних військ.

Зі слів командування, сьогоднішнє свято є особливе – серед курсантів першокурсників у строю стоять 47 військовослужбовців, які вже встигли зі зброєю в руках пройти горнило війни і в ході антитерористичної операції, проявити мужність і героїзм, вірність Військовій присязі та відданість незалежній Україні. Дехто з них мають бойові поранення, а окремі відзначені високими державними нагородами.

 

Наприклад, за утримання під контролем летовища Луганського аеропорту у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня старший солдат служби за контрактом Андрій Козловський, орденом «За мужність» третього ступеня за успішно проведену операцію по зачистці міста Краматорськ також нагороджений сержант Андрій Слободянюк, за визволення міста Артемівськ керівництвом окремого полку спеціального призначення представлено до державної нагороди молодшого сержанта Артема Ломова.

 

Начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук переконаний, що ці першокурсники зробили один із найвідповідальніших кроків у своєму житті.

«Свідомо обравши ратний шлях служіння Батьківщині, сьогоднішні першокурсники зробили один із найвідповідальніших кроків у своєму житті – урочисто присягнули мужньо обороняти Україну та захищати її суверенітет і територіальну цілісність у доленосний для неї час. Час, коли весь український народ і випускники навчального закладу, проявляючи мужність і героїзм, з честю та самопожертвою виконують свій конституційний і військовий обов’язок в неоголошеній війні», – підкреслив він.

 

Усіх курсантів благословив єпископ.

 

Фото: прес-служби МО України (м. Львів)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *