ОСТАННІ НОВИНИ

Надію Савченко звільнять цього тижня?

|

Адвокат заарештованої в Росії української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін розраховує на те, що його підзахисну внесуть до списку військовополонених, яких обміняють у рамках досягнутих у Мінську домовленостей.

«Смію сподіватися, що Надію Савченко включать до списку військовополонених на обмін. Власне, вона-то точно підпадає під його, списку, умови», − написав він у своєму мікроблозі в Твіттері в суботу.

Водночас уповноважений президента із врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко написала у Facebook, що вранці спілкувалася з мамою Савченко.

«Мама Наді Савченко пані Марія, з якою ми на постійному контакті, дуже чекає на свою дочку і вірить, що мінські домовленості дають шанс звільнити нашу героїню. Як і сотні інших заручників, списки яких зараз уточнюються. Про це говорили з пані Марією сьогодні вранці», − пише Геращенко.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що на базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України буде розпочато обмін полоненими вже з суботи, 6 вересня.

Як роз`яснила Геращенко, всі заручники мають бути звільнені. «Ми сподіваємося, що цей процес відбудеться протягом 7 днів, не пізніше», − сказала вона. На думку Геращенко, йдеться про сотні полонених українців. «Усі ці люди мають бути звільнені, зокрема й ті, які перебувають на території Росії: пані Надія Савченко, Олег Сенцов», − сказала Геращенко.

Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *