ОСТАННІ НОВИНИ

Які документи потрібні, щоб отримати держдопомогу у зв’язку з вагітністю та пологами

|

Детальніше про умови отримання державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розповіли у прес-службі Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Актуально про соціальний захист. Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що, відповідно до ст. 7 Закону України «Про державну допомогу сім`ям з дітьми», право на державну допомогу у зв`язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов`язкового державного соціального страхування, а саме:

  • жінки з числа військовослужбовців Збройних Сил, Державної прикордонної служби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, військ цивільної оборони, інших військових формувань та з числа осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, Держспецзв`язку та Державної кримінально-виконавчої служби;
  • жінки, звільнені з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації – у розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу;
  • жінки, зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні;
  • аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладів;
  • жінки, які не працюють, та жінки, зареєстровані як суб`єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати  працездатності.

«Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за неї надійшло не пізніше 6 місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Допомога виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів та 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 10) календарних днів після пологів. Жінкам, які віднесені до 1-4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки (90 – до пологів і 90 – після пологів)», – зазначив заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Василь Трущак.

Підставою для призначення зазначеної допомоги є видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка.

Необхідні документи для призначення допомоги:

  • заява матері;
  • довідка з основного місця служби, навчання про те, що жінка служить, навчається;
  • довідка ліквідаційної комісії про те, що жінка звільнена з роботи у зв’язку  з ліквідацією підприємства, установи та організації;
  • довідка центру зайнятості про те, що жінка зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна;
  • довідка пенсійного фонду України про те, що жінка, яка є фізичною особою – підприємцем, перебуває (не перебуває) на обліку в органах Пенсійного фонду України та не бере участь на добровільних засадах у загальнообов`язковому державному соціальному страхуванню у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Особи, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом двох місяців з дня її народження, подають рішення про усиновлення чи встановлення опіки.

«За період січня-серпня поточного року управління соціального захисту Львівської міської ради профінансувало виплату цієї допомоги в сумі 3,33 млн. грн. За останній звітний місяць серпень державну допомогу у зв`язку з вагітністю та пологами отримали 324 львівські матері», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Сільчак.

Більше інформації громадяни можуть отримати у відділах соціального захисту районів м. Львова.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; з вівторка по четвер – з 08 до 19 год.; в п’ятницю – з 09 до 14 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог також можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.
 

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 

Фото: econet.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *