ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала другий транш від МВФ у розмірі 1,4 млрд дол

|

Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand by у розмірі 1,39 млрд дол. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

“4 вересня Україна отримала другий транш від МВФ за програмою “Стенд-бай” у розмірі 914,7 млн СПЗ (близько 1,39 млрд дол.), згідно Листа про наміри уряду України і Національного банку і Міжнародного валютного фонду, який був схвалений 29 серпня Радою Директорів Міжнародного валютного фонду”, – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що частина траншу в сумі близько 1 млрд дол. буде використана на підтримку державного бюджету.

Кредит МВФ надається Україні з наступним умовам: процентна ставка становить 3% річних; ставка одноразової комісії за резервування коштів) – 0,15% (повертається пропорційно отриманих коштів); ставка сервісного збору – 0,5% від суми траншу.

Кожен транш позики погашається таким чином: пільговий період – 3 роки (виплата відсотків здійснюється щоквартально); погашення основної суми здійснюється рівними частинами щокварталу протягом 2-х років.

Нагадаємо, 29 серпня 2014 р. виконавча рада МВФ ухвалила рішення виділити Україні другий транш кредиту у розмірі 1,39 млрд дол.

Фото: Flickr 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *