ОСТАННІ НОВИНИ

Російські спецслужби спеціально нагнітають ситуацію навколо Іловайська

|

Ситуація навколо становища українських військових під Іловайськом спеціально нагнітається російськими спецслужбами, щоб дискредитувати військове командування України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в суботу повідомив журналістам радник міністра оборони України Олександр Данилюк.

«Іловайськ російські спецслужби намагаються використовувати для дестабілізації ситуації в країні в цілому, підриву довіри до керівництва Міноборони, командування Збройних Сил України та оперативного командування АТО», – сказав Данилюк.

За його словами, перед бойовиками поставлено завдання знищити українських військових під Іловайськом для того, щоб розпочати заздалегідь підготовлені акції протесту у Києві із захопленням адмінбудівель. «Здійснюються спроби знищити всю групу, яка там є, щоб потім на хвилі частково інспірованих, частково заздалегідь організованих протестів почати акції прямої дії в Києві», – додав радник.

При цьому він відкинув звинувачення в тому, що керівництво Міноборони свідомо завело військових в пастку під Іловайськом для того, щоб послабити добровольчі батальйони. «Якщо б Генштаб дійсно мав такі наміри, то не влаштовував би шестиденний серіал», – сказав Данилюк, зазначивши, що в оточенні, крім бійців добровольчих батальйонів перебувають безліч кадрових українських військових.

Він також закликав українських громадян тверезо оцінювати ситуацію і не подаватися паніці. При цьому Данилюк підкреслив, що після завершення операції в Іловайську Міноборони буде ініціювати розслідування стосовно осіб, які не раз розголошували оперативну інформацію, в результаті чого гинули українські військові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *