ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко розраховує на військово-технічну допомогу світової спільноти

|

Україна розраховує на військово-технічну допомогу світової спільноти, а не на залучення іноземних військових частин, – наголосив президент України Петро Порошенко на брифінгу у Брюсселі після зустрічі з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

За словами Петра Порошенка, мова йде про співробітництво України з іншими державами у сфері обміну розвідувальними даними, допомогу у вигляді зброї, техніки та іншими напрямками.

Президент також підкреслив, що Україна в першу чергу прагне миру та врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях дипломатичним шляхом.

Разом з тим Глава держави зазначив, що оскільки Україна стала об’єктом військової агресії з боку іноземної держави, вона сподівається на єдність Ради Євросоюзу в оцінці ситуації та таких дій щодо неї.  
«Незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства Україна зараз є суб`єктом іноземної військової агресії. Сьогодні у нас ситуація погіршилася в порівнянні з 27 серпня. Тисячі іноземних військових, сотні одиниць бронетехніки знаходяться на території України. Це дуже високий ризик не тільки для миру і стабільності в Україні, але і для Європи в цілому», – сказав Президент України, висловивши сподівання, що Рада Євросоюзу «буде єдиною в оцінці та відповіді на порушення суверенітету України і її кордонів».

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у свою чергу зазначив, що Євросоюз занепокоєний загостренням ситуації на Донбасі та готовий сприяти пошукам шляхів врегулювання ситуації. «Ніхто не зацікавлений у початку нової війни на континенті», – наголосив він.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *