ОСТАННІ НОВИНИ

Важкі бої на сході України (мапа)

|

Оприлюднено оновлену мапу щодо ситуації на Сході України, станом на сьогодні, 30 серпня. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає кореспондент Львівського порталу

За даними прес-центру РНБО, триває пряма військова агресія Російської Федерації на Сході України. Росіяни продовжують перекидати на Донбас військову техніку та найманців. Ускладнюється ситуація у Донецькій та Луганській областях через дії ЗС Російської Федерації. У районі селища Комсомольське після вчорашнього бою з терористами та російськими військовими наші сили перейшли до оборони та закріпилися на визначених рубежах.

За минулу добу Сили АТО завдали по противнику потужних ударів. Зокрема, українські військові знищили  автомобільну колону противника, яка складалася з 30 автомобілів і рухалася в напрямку Алчевська. Також знищено два автомобілі російських найманців з колони, яка рухалась в напрямку Зугрес-Харцизьк. Загалом вогнем українських ЗС знищено два танки, три БТРи, одну установка «Ураган», шість установок «Град» та 35 бойовиків. Силами АТО продовжується оперативне відпрацювання населеного пункту Родакове. 

Українська армія почала наступ в Луганській області. Наші військові знищили більше чотирьох десятків терористів. Проведено оперативне відпрацювання кількох населених пунктів у Слов`яно-Сербському районі, а також селищ Кримське і Сокольники.

Тривають активні бойові дії на Луганському напрямку. Регулярні частини ЗС України отримали наказ залишити селища Хрящувате і Новосвітлівка Краснодонського району, та зайняли оборону під  Луганськом.

Протягом доби сили АТО 21 раз вступали у вогневий контакт з терористами в районі н.п. Многопілля, Станиця Луганська, Георгіївка, Маломиколаївка, Комсомольське, Червона Поляна, Лутугине, Макарове, Майорськ та аеропорту Луганська.

У Луганській області з боку РФ обстріляно позиції сил АТО поблизу селища Городище та у районі села Макарове Станично-Луганського району.

Українські військові продовжують укріпляти Маріуполь.
 

Фото: прес-служба МОУ
Інфографіка: прес-центр РНБО 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *