ОСТАННІ НОВИНИ

Львів став платформою для зустрічі представників туризму з України та Польщі

|

Сьогодні, 29 серпня, у приміщенні готелю «Леополіс» пройшло засідання Наглядової ради проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Програма фінансується з «Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства». Захід зібрав представників туристичних організацій із польських та українських міст, що реалізують проект, зокрема Львова, Любліна, Замосця, Пшеворська, Івано-Франківська та Коломиї.

«В Україні – непростий час. І особливо важливо, щоб наш проект, наша діяльність продовжувались. Зараз головне – не опускати руки на фоні усіх цих подій, адже хтось також зацікавлений у тому, щоб все у місті перестало функціонувати. Значною мірою наш проект побудований на зв’язках між людьми: представниками міст, туроператорами, журналістами», – зазначили організатори під час відкриття події.

У порядку денному заходу – шість важливих питань, зокрема: звіти партнерів про хід реалізації проекту в кожному цільовому місті, попередній варіант спільної промоційної брошури, підготовка ознайомчих візитів туристичних оглядачів та тур операторів, стратегія спільних дій та опис найкращих практик, питання проведення Транскордонного форуму операторів міського культурного туризму, а також звітність в рамках проекту та інші питання.

За словами координатора проекту у Львові Андрія Пундора, те, що проект досі реалізують у таких складних економічних умовах, свідчить, що Львів та міста-партнери працюють на перспективу, готуючи, таким чином, бази до відновлення туристичних потоків, що були до трагічних подій в Україні.

«Розвиваючи туристичну інфраструктуру, ми інвестуємо у майбутнє, у конкурентоспроможність Львова. Також приємно, що у рамках цього проекту співпрацюємо з Івано-Франківськом та Коломиєю – новими туристичними перлинами. Ця співпраця допоможе нам усім разом досягати синергетичного ефекту, спільних вигод  і запрошувати туристів до Західної України. Тож приємно, що сьогодні ми зібрались тут, щоб обговорити наші останні напрацювання. Добре мати можливість об’єктивно порівняти своє місто з іншими у тих же питаннях», – зазначив Андрій Пундор.

Як зауважили під час презентації звіту Львова, тут проект успішно втілюють в життя вже понад рік. Врешті, основними його результатами будуть:

розробка та запис трьох аудіотурів, доступних п’ятьма мовами: українською, польською, англійською, німецькою та російською; аудіотури охоплюють екскурсії середмістям, австрійським Львовом та навколо Високого Замку;

30000 туристичних карт трьома мовами;

встановлення 90 інформаційних та пояснюючих покажчиків;

опитування близько 90 представників туристичної галузі під час дослідження ставлення бізнесу у 6 цільових містах;

друк 6000 примірників брошури про спільний культурний тур містами (4 окремі випуски 4 мовами) для реклами міст як складових єдиного туру;

випуск 3000 путівників (3 окремі випуски 3 мовами);

випуск 12000 рекламних листівок, 200 рекламних плакатів та 5 промоційних статей;

також у вересні-жовтні цього року відбудеться спільний тур Львовом та іншими містами проекту для представників преси і туроператорів (12 туристичних оглядачів та 12 міжнародних компаній-туроператорів).

Це уже третє засідання Наглядової ради проекту. Попередні два відбулись в Івано-Франківську та Замосці.

Довідка

У серпні 2013 року міста Східної Польщі та Західної України спільно розпочали виконання проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». Ініціатива спрямована на розвиток та популяризацію міського туризму у двох країнах.

В основу проекту покладено ідея поєднання зусиль, досвіду та ресурсів усіх зацікавлених сторін – місцевої влади, бізнесу, неурядових організацій – для перетворення міського туризму у галузь, що динамічно розвивається, генерує місцевий дохід, стимулює розвиток місцевих громад та зростання добробуту містян.

 

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *