ОСТАННІ НОВИНИ

Путін назвав російські війська ополченням і закликав їх відкрити гуманітарний коридор

|

Президент Росії Володимир Путін закликав бойовиків відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, і надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій. Про це йдеться у його зверненні до проросійських бойовиків, що оприлюднене в ніч на п`ятницю, передає кореспондент Львівського порталу.

Повний текст його звернення подаємо повністю:

“Очевидно, що ополчення досягло серйозних успіхів у припиненні силової операції Києва, що несе смертельну небезпеку для населення Донбасу, і вже призвела до величезних жертв серед мирних мешканців.

В результаті дій ополчення велика кількість українських військовослужбовців, що беруть участь у військовій операції не за своїм бажанням, а виконуючи наказ, потрапила в оточення.

Я закликаю сили ополчення відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, для того, щоб уникнути безглуздих жертв, надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій, возз`єднатися зі своїми сім`ями, повернути їх матерям, дружинам і дітям, терміново надати медичну допомогу пораненим в результаті військової операції.

Російська сторона, у свою чергу, готова і буде надавати гуманітарну допомогу населенню Донбасу, яке страждає від гуманітарної катастрофи.

Я знову закликаю владу України негайно припинити бойові дії, зупинити вогонь, сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу, вирішувати всі проблеми, що накопичилися, виключно мирним шляхом”.

Нагадаємо, як повідомляв раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, на Донбаі воює близько 20 тис проросійських та російських бойовиків. 

Фото: Reuters 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *