ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки надіслали першу гуманітарну допомогу українським воякам

|

Вчора в пункті пропуску «Рава-Руська», що у Львівській області було оформлено 22 вантажних автомобіля, в яких перевозилась гуманітарна допомога. Вона приїхала з Республіки Польща до військової частини Міністерства оборони України у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Водночас, як повідомили Львівському порталу в Регіональному медіа-центрі МОУ (Львів), за даними польського Міністерства оборони — це перша партія гуманітарної допомоги українській армії від сусідньої держави. Ця діяльність польських колег є результатом угоди, яка була підписана 14 серпня між двома країнами.

За дорученням заступника міністра оборони України Олександра Ліщинського, з українського боку, допомогу приймав командир військової частини забезпечення ЗС України полковник Валерій Копішинський у присутності представника Війська Польського полковника Вальдемара Отрзонсека та заступника аташе посольства Республіки Польща в Україні капітана Александера Сухеника.

Як пояснив полковник Валерій Копішинський, зараз триває розвантаження гуманітарного вантажу.

«Польські колеги скерували потрібні нам речі. Серед них постільне приладдя: матраци, подушки, ковдри, простирадла та наволочки», – зазначив командир частини.

Варто зазначити, що матраци пристосовані для польових умов. Вони мають прорезинену підкладку, яка не пропускає вологу. Фактично, на такому матраці можна переночувати на голій землі, що в умовах бойових дій не є рідкістю. Загалом предметів постільної групи прибуло 10 тисяч комплектів.
Також польські колеги надіслали близько 170 тонн житнього хлібу довготривалого зберігання. А «освіжити» буханець можна досить легко декількома способами: проваривши в окропі просто у двошаровій целофановій упаковці упродовж 30 хвилин, або ж півгодини запікати його у печі при температурі 100 градусів, знявши попередньо зовнішню обгортку, або у мікрохвильовці за декілька хвилин на максимальній потужності.

 

Загальна вага польської гуманітарної допомоги складає близько 280 тонн. Вона незабаром буде розподілена і вирушить далі за призначенням — у військові підрозділи, які найбільше її потребують.

 

Фото: Регіонального медіа-центру МОУ (Львів)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *