ОСТАННІ НОВИНИ

Про що домовилися Порошенко та Путін

|

Україна і Росія почнуть проводити консультації між прикордонними відомствами і генеральними штабами обох країн у контексті врегулювання ситуації у східних регіонах України

Як передає Еспресо.TV з посиланням на  “Інтерфакс-Україна“, про це повідомив президент України Петро Порошенко журналістам за підсумками візиту до Мінську.

За словами глави держави, метою переговорів між відомством буде встановлення контролю на кордоні між Україною і Росією.

“Ми домовилися, що негайно почнуться консультації прикордонників, метою яких буде забезпечення реалізації цієї вимоги (встановлення контролю на кордоні України і РФ, – Ред.)”, – сказав він.

Президент України також поінформував, що будуть проведені консультації між начальниками генштабів двох країн для забезпечення предумов мирного процесу на Донбасі.

“Можу сказати, що логіка мирного плану нарешті була підтримана всіма без винятку главами держав”, – наголосив Глава української держави. 

Окрім цього, Президент України повідомив, що було досягнуто згоди щодо проведення 6 вересні переговорів за участю трьох сторін – ЄС, України і РФ. Головною темою переговорів стануть енергетичні питання, тому участь у них візьмуть профільніс керівники відомств Україні і Росії, а з боку Євросоюзу – єврокомісар Оттінгера.

Порошенко додав, що Україна погодилась провести консультації на експертному рівні з питання економічних наслідків створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Нагадаємо, у Мінську відбулась перша зустріч між лідерами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Зустріч тривала близько 2 годин.

Фото: dt.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *