ОСТАННІ НОВИНИ

Українські прикордонники опинилися під масовим обстрілом

|

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається напруженою. Протягом доби спостерігалася активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп та здійснювалися артилерійсько-мінометні обстріли з території Росії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

За інформацією прикордонників, 25 серпня на ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) українські прикордонники виявили диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з Росії.

«О 15.00 на напрямку «Красновка (РФ) – Талове (Укр)» рух диверсантів автоматним вогнем зупинив прикордонний наряд. Для підкріплення до місця бойового зіткнення негайно прибули ще додаткові оперативно-бойові групи. Відбувся запеклий бій, який тривав 2,5 години. Російська диверсійна група з території Росії підтримувалася вогнем з мінометів, 2 БТР та 2 БМП. Також українських прикордонників вперше з моменту активізації бойових дій на Сході країни обстрілювали некерованими реактивними снарядами два бойових  вертольоти Мі-24. Незважаючи на потужну вогневу підтримку, в ході бою нападники понесли значні втрати особового складу. Після невдалої спроби прорватися через кордон одна з БМП РФ під прикриттям вогню БТРів та вертольотів висунулась до місця знаходження російських диверсантів та евакуювала особовий склад разом з загиблими та пораненими на територію Росії», – йдеться в повідомлені.

Захищаючи рідну землю та обороняючи державний кордон України 4 прикордонника загинуло та 3 зазнали поранення.

З 10.40 до 15.30 25 серпня зі сторони РФ також періодично здійснювались артилерійські та мінометні обстріли по населеному пункту Новоазовськ в Донецькій області.

Фото: ДПСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *